Известие

Collapse
No announcement yet.

Темпомат / Автопилот / Круз контрол

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• ново 200.

днес размотах снопа с кабели на буксата М10 (компютъра) ..... и какво се оказа .... пинове 57,56,55 и 53 нямат окабеляване .....
    има кабелче единствено на пин 54.

как да процедирам от тук нататък?!?!

Comment

• Първоначално публикувано от ivan_dice Покажи съобщение
      ново 200.

днес размотах снопа с кабели на буксата М10 (компютъра) ..... и какво се оказа .... пинове 57,56,55 и 53 нямат окабеляване .....
      има кабелче единствено на пин 54.

как да процедирам от тук нататък?!?!
      Трябва да ги опроводиш и така да изкараш тези връзки до ръчката.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

• добре .... ще пусна кабелите ...
        друг въпрос:
        на схемата е показана стоп машинка с 4 извода .... моята е с 2 .... това проблем ли ще е ?
        а и какво е това дето е изрязано от схемата (посоченото с червената стрелка) че не мога да проследя пътя на стоп-машинката ....
        Attached Files

Comment

• Стоп машинката трябва да е с 4 извода. На педала на съединителя имаш ли машинка?

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

• Да имам и на двата педала стоп машинки (писал съм го в по-горните постове) но и на двата педала машинките са с по 2 кабела нямам машинка с 4 кабела.
            Ето каква схема изнамерих от АутоДата - S79 е ръчката на темпомата, а S13 е стоп машинката на педала на спирачката. Но също е показана стоп машинка с 4 извода ... което ме навява на мисълта че може би при мен няма да се получи.
            Last edited by ivan_dice; d.m.y г., 22:50.

Comment

• нещо много малки тея картинки ....
              Attached Files

Comment

• Нама да стане с тази с двата извода. Трябва да се смени и да бъде с 4.

---------- Post added at 22:52 ---------- Previous post was at 22:51 ----------

Но ако добавиш едно реле, ще стане и с тази машинка, която имаш.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

• ок. значи за сега ще пусна инсталацията и ще монтирам ръчката ..... и като съм готов да продължа по-нататък ще пиша за помощ
                  Благодаря колега ecotronic .... че те ако стане работата

Comment

• Като пускаш кабелите за ръчката, виж и пиновете на ECU - то, които са за машинките на педалите дали са опроводени и ако не са, пускай и тях за да минеш с един масраф

PS: Намери ли обозначени номерата на пиновете на ECU - то?
                    Last edited by ecotronic; d.m.y г., 23:12.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

• общо колко кабела трябва да пусна от ЕКУ до купето ... за да знам какъв кабел да търся ...... в един магазин намерих ШВПС 5х 0.5 .... ама ако ще трябват и за стоп машинките май ще са повече от 5 кабела.

Comment

• 4 до ръчката + 2 за педалите - общо 6. Но първо виж дали тези за педалите ги няма вече пуснати.
                        Не каза дали има ясна номерация на пиновете на ECU - то.
                        0,5 кв. мм. e достатъчно сечение на кабела.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

• номерацията я има .... чете се перфектно.
                          въпроса с повишена трудност е как да вържа кабелите към буксата на ЕКУ ... като на въпросните пинове липсват металните пластинки в самата букса.
                          има ли някакъв по-специфичен начин на свързване ????
                          или трябва да търся друга такава букса и да извадя необходимите ми пинове и да си ги монтирам на моята.

Comment

• Ако ги няма пиновете, добре е да намериш от друга букса и да ги сложиш а кабелите да запоиш на тях, за да си стане както трябва.
                            Може и да продават пинове някъде.
                            Колегата Илчо може да обади нещо по въпроса, че наскоро май имаше същия проблем.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                              Нама да стане с тази с двата извода. Трябва да се смени и да бъде с 4.

---------- Post added at 22:52 ---------- Previous post was at 22:51 ----------

Но ако добавиш едно реле, ще стане и с тази машинка, която имаш.
                              Машинката е най- малкия проблем и при мен беше с два извода. Такава с четири е 10 -12лв.
                              Alfa Romeo 166 2.4 JTD /99/

Comment

• Едно кратко въпросче .... Четох темата но не успях да открия това което ме интересува,или не съм го видял...
                                Мога ли да ползвам темпомат от друга 166 или трябва да е точно от 136 коньовата??....каквато е и моята..136кс.

Comment

Working...
                                X